vrijdag 8 september 2023

Macaroni met gebakken tomaat en roerei (Italië)

MACARONI MET GEBAKKEN TOMAAT EN ROEREI

8 stevige tomaten
zout
6 eieren
6 eetlepels melk
peper
400 gram macaroni, bijvoorbeeld gnocchi (schelpmacaroni) of farfalle (vlindermacaroni)
bloem
1 deciliter olijfolie
1 bosje peterselie, fijngesneden, en 1 toef
3 tenen knoflook, zeer fijngesneden
50 gram boter


Dompel de tomaten even in kokend water. Haal het vel eraf en snijd iedere tomaat in vier plakken. Strooi er wat zout over. Laat de plakken 10 minuten op een vergiet uitlekken.
Klop de eieren los met de melk, peper en zout. Verwarm een schaal op een pan met kokend water. Kook de macaroni beetgaar in ruim water met wat zout. Laat op een vergiet uitlekken.
Bestrooi de plakken tomaat met bloem. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de plakken tomaat in gedeelten aan weerszijden aan. Schik de plakken op een derde van de schotel. Schenk, als alle plakken gebakken zijn, bijna alle olie uit de pan en bak de fijngesneden peterselie en de knoflook in de resterende olie. Schenk dit mengsel over de tomaten.
Verwarm 25 gram boter in een pan en schep de macaroni erdoor. Verhit de overige boter in de koekenpan en schenk de eieren erin. Roer op de laagste stand, tot de eieren gaan stollen en een brijachtige massa ontstaat. Schep de macaroni en de roereieren naast de tomaat.
Garneer de schotel met een toef peterselie en dien direct op.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht

bron : Italiaanse pasta / Ina Drukker

Geen opmerkingen: