vrijdag 8 september 2023

Piccata van lamsvlees (Italië)

PICCATA VAN LAMSVLEES

300 gram gefileerde lamsrug
zout
zwarte peper
1 theelepel bloem
100 gram eekhoorntjesbrood
1 eetlepel fijngehakte ui
2 eetlepels boter
2 tomaten
1/8 liter lamsfond of vleesbouillon
1 ei
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie


Het vlees in 8 plakken snijden en die platslaan. Inwrijven met peper en zout en bestuiven met bloem.
De paddenstoelen afwrijven met een vochtig doekje en in plakjes snijden. Dan samen met de helft van de ui in 1 eetlepel boter fruiten. Bestrooien met peper en zout.
Voor de saus de tomaten ontvellen en in stukjes snijden. Met de rest van de ui fruiten in 1 eetlepel boter. De lamsfond erbij schenken en op smaak brengen met peper en zout.
Ei en Parmezaanse kaas door elkaar roeren en de schnitzels hierin wentelen. In de hete olie aan weerskanten 1 minuut bakken. Opdienen met de saus en de paddenstoelen.

2 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Italiaanse keuken / Elke Fuhrmann

Geen opmerkingen: