PASTA MET TONIJN EN PESTO
400 gram groene tagliatelle
zout
1 eetlepel olijfolie
1 blikje tonijn naturel in olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook uit de knijper
pesto van 4 eetlepels basilicum
2 deciliter crème fraîche
tabasco
50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
Kook de tagliatelle in ruim water met zout en olijfolie gaar. Leg een zeef op een pan. Keer de tonijn uit het blik op de zeef en laat e olie uitlekken.
Fruit in de olie de ui met de knoflook, tot de ui glazig ziet. Doe de tonijn erbij en haal deze met een vork helemaal uit elkaar.
Roer de pesto, de crème fraîche en enkele druppels tabasco door de tonijn. Laat het mengsel heet worden, maat niet meer koken. Laat de pasta op een vergiet uitlekken.
Schep de tagliatelle door het tonijnmengsel en doe ze in een voorverwarmde schaal. Bestrooi het gerecht met de Parmezaanse kaas.
Variatie: Vervang de crème fraîche door een tomatensaus. Deze pasta is zeer snel te maken als u de pesto en de tomatensaus kant en klaar koopt.
4 personen
gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht
bron : Italiaanse pasta / Ina Drukker
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten