vrijdag 8 september 2023

Schelpmacaroni met marsalasaus (Sicilië, Italië)

SCHELPMACARONI MET MARSALASAUS

Marsala is een wijn uit Sicilië en wordt op dezelfde wijze als port en sherry gemaakt. De Marsala is van droog tot volzoet te koop. De Italiaanse vrijheidsheld Giuseppe Garibaldi hield van zoete Marsala. Dit blijkt nog uit de aanduiding G.D. op sommige Marsala-etiketten: Garibaldi Dolce.

400 gram schelpmacaroni
zout
1 eetlepel olijfolie
90 gram boter
30 gram bloem
1½ deciliter bouillon
1½ deciliter droge Marsala
desgewenst 100 gram vers geraspte Parmezaanse kaas


Kook de macaroni in ruim water met zout en olijfolie beetgaar. Laat de macaroni op een vergiet uitlekken.
Smelt 30 gram boter, roer de bloem erdoor en schenk er 1 deciliter bouillon bij. Roer tot een glad mengsel en herhaal tot alle bouillon is opgenomen. Laat de saus 5 minuten doorkoken.
Klop 40 gram boter in vlokjes door de saus, roer de Marsala erdoor. Laat de saus niet meer koken.
Verwarm een schaal voor, leg de overige 20 gram boter erin en schep de macaroni erdoor. Schenk de marsalasaus erover.
Geef er desgewenst vers geraspte Parmezaanse kaas bij.

4 personen

gebied : Sicilië, Italië
gerechtsoort : pastagerecht

bron : Italiaanse pasta / Ina Drukker

Geen opmerkingen: