zaterdag 16 januari 2021

Katvis met saus (Centraal-Afrika)

KATVIS MET SAUS

4 katvissteaks van 200 gram of katvisfilets
4 eetlepels palmolie
2 tomaten, in blokjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 theelepel kurkuma
zout
chilipepers (naar smaak)
3 deciliter water


Leg de vis in een pan. Verhit de palmolie in een steelpan. Als ze van kleur verandert en geel wordt, voeg je de ui toe, die je enkele minuten laat fruiten. Als de ui glazig wordt, voeg je de gehakte tomaten en de kurkuma toe, die je 3 tot 4 minuten bakt.
Giet de saus vervolgens over de vissteaks. Voeg het zout, de chilipeper en het water toe. Laat het geheel eerst 5 minuten hard koken, zet vervolgens het vuur lager en laat alles nog 10 minuten verder koken. In dien nodig kan je de vis verwijderen en de saus laten inkoken.
Smaakt heerlijk bij zuring met een saus.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gebied : Centraal-Afrika
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise : De charmes en geuren van Afrika / Marie Louise Borremans

Geen opmerkingen: