GEKONFIJTE GEMBER
300 gram verse gemberwortel
300 gram suiker
4 deciliter water
1 kaneelstokje
Maak de wortelstokken van de gember schoon en snijd ze in stukjes. Breng het water aan de kook met het kaneelstokje. Blancheer de gember gedurende 8 minuten in het kokende water. Haal de gember uit het water, laat hem uitlekken en afkoelen. Doe de suiker in het water, breng aan de kook en wanneer de siroop klaar is, haal je de kookpot van het vuur. Voeg er de stukjes gember aan toe en laat rusten tot de volgende dag.
Haal de stukjes eruit, zet de siroop opnieuw op een hoog vuur gedurende 4 tot 5 minuten en doe de gember er opnieuw bij. Herhaal dit ook de volgende dag.
De siroop moet dik zijn en de gember doorzichtig.
4 personen
bereidingstijd : 3 x 20 minuten
gebied : Centraal-Afrika
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Afrikaanse keuken : De charmes en geuren van Afrika / Marie Louise Borremans
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten