GEMBERGELEI
20 gram sinaasappelschilletjes (gebruik hiervoor onbehandelde sinaasappels)
160 gram verse gemberwortel
35 centiliter vers geperst sinaasappelsap
25 centiliter vers geperst citroensap
20 centiliter water
300 gram geleersuiker
Schil de gemberwortel en snijd hem in kleine stukjes. Was de sinaasappels flink in heet water en droog ze af. Haal de schilletjes eraf met een dunschiller. Doe alle ingrediënten in een kookpot, voeg de suiker toe en breng het geheel aan de kook onder voortdurend roeren. Houd stevig aan de kook gedurende 4 minuten. Haal het kooksel van het vuur, giet het in verschillende potjes, sluit ze goed af met de deksels en draai ze om.
4 personen
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : Centraal-Afrika
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise : De charmes en geuren van Afrika / Marie Louise Borremans
zaterdag 16 januari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten