zaterdag 16 januari 2021

Eendenfilet met mango (Centraal-Afrika)

EENDENFILET MET MANGO

3 eendenfilets
4 eetlepels mangochutney
1 rijpe mango, ongepeld en in schijfjes gesneden
4 eetlepels water
zout
gemalen zwarte peper


Breng diagonaal enkele inkepingen aan in het vel van de eendenfilets en bestrooi langs beide kanten met peper en zout. Leg de filets met het vel naar beneden in een warme pan. Bak alles gedurende 6 - 7 minuten op een hoog vuur zodat het vet kan smelten. Laat daarna nog 10 minuten bakken op een zacht vuur. Draai de stukken vlees om en bak de andere zijde 5 minuten. Leg het vlees opzij.
Terwijl de eendenfilets bakken, neem je een kleine kookpot. Los de chutney op in het water, verwarm dit mengsel en laat het indien nodig inkoken, of voeg 3 eetlepels magere room toe.
Snijd de eendenfilets in dikke schijven, schik ze op een bord en versier ze met de schijfjes ongepelde mango. Overgiet met saus.
Serveer bij dit gerecht schijfjes zoete aardappel, die je insmeert met boter en in de oven bakt. Tomatenblokjes en rauwe uien (naar smaak) zijn zeer verfrissend als garnituur.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten

gebied : Centraal-Afrika
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise : De charmes en geuren van Afrika / Marie Louise Borremans

Geen opmerkingen: