zaterdag 16 januari 2021

Gemberdranken (Centraal-Afrika)

GEMBERDRANKEN

200 gram verse gemberwortel
5 deciliter droge witte wijn
1 steranijs
1 liter jenever


Neem 200 gram verse gemberwortel, maak die goed schoon en leg die gedurende 1 uur in koud water. Giet 5 deciliter droge witte wijn in een pan, verhit de pan en zodra het kookt voeg je 1 steranijs toe en laat 15 minuten trekken.
Hak de gember fijn, meng het geheel met 1 liter jenever en laat 3 weken rusten in een goed afgesloten fles. Daarna drink je het puur of in een cocktail met vruchtensappen.
Variant: neem 3 eetlepels sinaasappelsap, verhit en laat gedurende 10 minuten trekken met 1 theelepel vol fijngehakte gember. Nadat het volledig is afgekoeld, giet je het mengsel in 30 centiliter vers geperst sinaasappelsap.
Serveer met ijsblokjes. (Indien gewenst kan je het vooraf nog eens door de zeef gieten.)

4 personen

voor- / bereidingstijd : 2 uur / 25 minuten

gebied : Centraal-Afrika
gerechtsoort : drank

bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise : De charmes en geuren van Afrika / Marie Louise Borremans

Geen opmerkingen: