SOEP VAN EXOTISCH FRUIT MET GEMBER EN SAFFRAAN
1 rijpe mango
1 schijf ananas
16 lychees
½ papaja
2 deciliter sinaasappelsap
1 eetlepel suiker (naar smaak)
3 centimeter verse gemberwortel, fijngehakt
1 mespuntje saffraan
2 kruidnagels
Schil de vruchten en snijd ze in blokjes. Ontpit de lychees en laat ze heel. Doe het sinaasappelsap en de suiker in een kookpot, samen met de kruidnagels en de gember. Breng aan de kook en zodra het kookt, haal je de pan van het vuur. Laat afkoelen en giet over de vruchten die je in een slakom hebt gelegd.
Ten minste 3 uur vóór het serveren bereiden.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 30 / 8 minuten
gebied : Centraal-Afrika
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise : De charmes en geuren van Afrika / Marie Louise Borremans
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten