zaterdag 16 januari 2021

Soep van exotisch fruit met gember en saffraan (Centraal-Afrika)

SOEP VAN EXOTISCH FRUIT MET GEMBER EN SAFFRAAN

1 rijpe mango
1 schijf ananas
16 lychees
½ papaja
2 deciliter sinaasappelsap
1 eetlepel suiker (naar smaak)
3 centimeter verse gemberwortel, fijngehakt
1 mespuntje saffraan
2 kruidnagels


Schil de vruchten en snijd ze in blokjes. Ontpit de lychees en laat ze heel. Doe het sinaasappelsap en de suiker in een kookpot, samen met de kruidnagels en de gember. Breng aan de kook en zodra het kookt, haal je de pan van het vuur. Laat afkoelen en giet over de vruchten die je in een slakom hebt gelegd.
Ten minste 3 uur vóór het serveren bereiden.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 30 / 8 minuten

gebied : Centraal-Afrika
gerechtsoort : nagerecht

bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise : De charmes en geuren van Afrika / Marie Louise Borremans

Geen opmerkingen: