GEPANEERDE KATVIS
800 gram katvisfilet, in dunne sneetjes
2 eiwitten
8 eetlepels paneermeel
zout
peper
2 eetlepels boter
3 eetlepels olie
½ theelepel paprikapoeder
Kruid de vis met peper en zout en bestrooi hem met het paprikapoeder. Strooi het paneermeel in een plat bord. Klop met een vork het eiwit los in een diep bord. Wentel de sneetjes eerst in het paneermeel, nadien in het eiwit en vervolgens opnieuw in het paneermeel. Verhit de boter en de olie samen en bak de vis gedurende 4 minuten aan elke kant.
Serveer hem met een schijfje citroen.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 20 / 20 minuten
gebied : Centraal-Afrika
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise : De charmes en geuren van Afrika / Marie Louise Borremans
zaterdag 16 januari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten