zaterdag 16 januari 2021

Gepaneerde katvis (Centraal-Afrika)

GEPANEERDE KATVIS

800 gram katvisfilet, in dunne sneetjes
2 eiwitten
8 eetlepels paneermeel
zout
peper
2 eetlepels boter
3 eetlepels olie
½ theelepel paprikapoeder


Kruid de vis met peper en zout en bestrooi hem met het paprikapoeder. Strooi het paneermeel in een plat bord. Klop met een vork het eiwit los in een diep bord. Wentel de sneetjes eerst in het paneermeel, nadien in het eiwit en vervolgens opnieuw in het paneermeel. Verhit de boter en de olie samen en bak de vis gedurende 4 minuten aan elke kant.
Serveer hem met een schijfje citroen.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 20 / 20 minuten

gebied : Centraal-Afrika
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise : De charmes en geuren van Afrika / Marie Louise Borremans

Geen opmerkingen: