PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode of witte wijnazijn
2¼ deciliter water
8 eetlepels vers gehakte koriander (cilantro)
2 fijngehakte uien
1 eetlepel pasta of puree van rode chili, of 1 theelepel fijngesneden, verse, hete chili zonder zaad of ribben
een vleugje fijngehakte knoflook
½ theelepel zout
Meng olie, azijn en water in een kom en klop ze goed dooreen met een garde of een vork. Roer er de koriander, chili(pasta), uien, knoflook en zout door en proef of het resultaat goed smaakt. Laat de saus 2 à 3 uur op kamertemperatuur rusten, zodat het aroma zich kan ontwikkelen. Pebre is de traditionele saus bij vleesgerechten en wordt ook wel gegeven bij Porotos granados.
Voor ongeveer 4 deciliter.
land : Chili
gerechtsoort : saus
bron : In de Zuid-Amerikaanse keuken / J. Norton Leonard
zondag 5 juli 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten