zondag 5 juli 2020

Gefulte Fisch (Israël)

GEFULTE FISCH

2 kilogram zoetwatervis (karper, snoekbaars)
6 uien
4 theelepels zout
2 theelepels peper
1½ theelepel suiker
2 eetlepels matzemeel
2 eieren
½ kop koud water
1 liter koken water
2 wortelen


Neem de vis van de graten (gooi deze niet weg!) en haal de visfilets tezamen met 2 geschilde uien door de vleesmolen. Leg de gemalen vis in een houten bak, voeg 2 theelepels zout toe, 1 theelepel peper, de suiker, het matzemeel, de losgeklopte eieren en het koude water. Werk dit alles met een vork goed dooreen, tot een homogene massa ontstaat. Plaats de visgraten, de koppen en vellen tezamen in een diepe pan, giet hierop het kokendhete water en voeg de rest van de uien, geschild en in ringen gesneden, toe, evenals de rest van het zout, peper en de 2 geschrapte en in plakjes gesneden wortelen. Breng de inhoud van de pan snel aan de kook.
Bevochtig de handen en vorm ballen van 4 centimeter middellijn van het vismengsel. Leg deze visballetjes in het kokende viswater, leg de deksel op de pan en laat de balletjes op een laag vuurtje in 1½ uur gaar worden. Roer van tijd tot tijd voorzichtig de balletjes wat om. Neem de gare balletjes een voor een uit de pan en serveer ze koud. Zeef het visnat en geef dit al soep part erbij, eventueel gebonden met een theelepel gelatinepoeder.

4 personen

gebied : Israël
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Israëlische keuken / Toussie Salomonson

Geen opmerkingen: