zondag 5 juli 2020

Chimichurri (Argentinië)

CHIMICHURRI (ARGENTIJNSE KRUIDIGE PETERSELIESAUS)

2¼ deciliter olijfolie
4 eetlepels rode wijnazijn
2 grote, fijngehakte uien
1 theelepel fijngehakte knoflook
4 eetlepels fijngehakte verse peterselie
1 theelepel gedroogde oregano
1 mespuntje cayennepeper
1½ theelepel zout
1 theelepel vers gemalen zwarte peper


Meng olie en azijn in een kom en sla goed dooreen met een garde of vork. Roer er uien, knoflook, peterselie, oregano, cayennepeper, zout en peper door en proef of alles goed smaakt. Om de geur te ontwikkelen laat men de saus 2 of 3 uur op kamertemperatuur rusten. Chimichurri is de traditionele saus bij gegrilleerd of gebraden vlees.

Voor 3½ deciliter

land : Argentinië
gerechtsoort : saus

bron : Recepten : In de Zuid-Amerikaanse keuken (Uit eten in de wereld) / J. Norton Leonard

Geen opmerkingen: