zondag 5 juli 2020

Leche de Coco (Zuid-Amerika)

LECHE DE COCO (KOKOSMELK)

2½ deciliter water of verse melk
verse, geraspte kokosnoot


Verwarm het water of de melk in een steelpannetje op klein vuur, tot er zich blaasjes rondom de rand van de pan vormen. Doe de vers gemalen kokosnoot in een fijne zeef, zet die op een kom en giet water of melk er over. Laat het vocht ongestoord 15 minuten door de kokos druppelen. Pers dan de kokosnoot met de achterkant van een grote lepel goed uit, zodat alle vocht eruit verwijderd is, voor u de kokos wegdoet. Zet de kokosmelk in een goed gesloten karaf of kom in de koelkast, tot hij moet worden gebruikt.
N.B. Deze methode wordt altijd precies gevolgd, hoeveel geraspte kokosnoot en water of verse melk ook gebruikt wordt voor een recept.

2½ deciliter

gebied : Zuid-Amerika
gerechtsoort : nagerecht

bron : In de Zuid-Amerikaanse keuken (Uit eten in de wereld) / Jonathan Norton Leonard

Geen opmerkingen: