zondag 5 juli 2020

Papas Chorreadas (Colombia)

PAPAS CHORREADAS (AARDAPPELEN MET KRUIDIGE KAAS, TOMATEN EN UIENSAUS)

2 eetlepels boter
4 sjalotjes met 5 centimeter van de steel, in kleine stukjes gesneden
2 fijngehakte uien
5 tomaten zonder schil of zaad en grof gehakt, of uitgelekte Italiaanse tomaten uit blik
1¼ deciliter dikke room
1 theelepel fijngesneden verse koriander
een mespunt gedroogde oregano
een snuifje fijngemalen komijn
½ theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
110 gram vers geraspte mozzarella of Münster kaas
8 zeer grote aardappelen, gekookt en geschild


Verwarm de boter op matig vuur in een stevige koekenpan. Als de boter niet meer schuimt, voegt men sjalotjes en uien toe en laat ze, vaak roerende, 5 minuten bakken, tot ze zacht en doorzichtig, maar niet bruin zijn. Voeg de tomaten erbij en laat ze eveneens 5 minuten doorkoken. Doe er dan de room, koriander, oregano, komijn, zout en wat peper door en onder voortdurend roeren de kaas. Blijf roeren tot de kaas smelt. Deze saus wordt steevast geserveerd bij gekookte aardappelen (ook wel bij snijbonen) ook verschijnt hij vaak bij sobrebarriga.

8 personen

gebied : Colombia
gerechtsoort : bijgerecht

bron : In de Zuid-Amerikaanse keuken (Uit eten in de wereld) / Jonathan Norton Leonard

Geen opmerkingen: