MEHALLABEYA (CRÈME DE MAÏZENA)
2 liter melk
500 gram suiker
200 gram gehakte hazelnoot (pistachenoten kunnen ook worden gebruikt)
5 volle eetlepels maïzena
1 pakje (5 gram) vanillesuiker
Meng de maïzena aan met iets van de koude melk. Voeg de rest van de melk bij de suiker in een middelgrote pan en breng ze aan de kook.
Voeg de koude melk en maïzena bij de kokende melk en roer tot ze kookt. Voeg de vanillesuiker toe en draai de vlam laag, maar blijf nog 10 minuten roeren.
Giet de crème in kleine kommen of champagneglazen. Laat afkoelen en garneer met gehakte hazelnoot of pistachenoten.
4 personen
gebied : Verenigde Arabische Republiek (Egypte)
gerechtsoort : nagerecht
bron : Mme O. Fawzy, in Internationale gerechten / samengesteld door mevr. A. Landwehr-Cléjan en mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten