zondag 5 juli 2020

Gans met zuurkool (Israël)

GANS MET ZUURKOOL

1 kilogram zuurkool
50 gram reuzel
zout
peper
10 jeneverbessen
1 glas droge witte wijn
een stuk gans van 1 kilogram
50 gram boter of margarine


Was de zuurkool een paar keer in veel water, wrijf hem tussen uw handen en druk hem stevig uit, om het water eruit te persen. Doe hem daarna in een kom en ontwar de bal met een vork. Smelt de reuzel in een braadpan, voeg de zuurkool met zout, peper en jeneverbessen erbij. Giet er twee glazen water en een glas witte wijn over, leg een deksel op de pan en laat de inhoud ongeveer 3 uur lang op een laag pitje gaarstoven.
Zout en peper intussen het stuk gans, smeer het helemaal in met boter en zet het in een warme oven. Naarmate het vet uit de gans vrijkomt, bedruipt u er de zuurkool mee. Snijd het stukje gans in vieren zodra het vlees gaar is; leg de stukken op de zuurkool en laat alles nog een half uurtje doorsudderen.

4 personen

gebied : Israël
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Israëlische keuken / Toussie Salomonson

Geen opmerkingen: