zaterdag 24 augustus 2019

Sultan Ibrahim bi Tom (Libanon)

SULTAN IBRAHIM BI TOM (RODE POON MET KNOFLOOK)

6 kleine of middelgrote rode ponen
6 eetlepels fijngehakte peterselie
4 teentjes knoflook
grof zeezout, gemalen
versgemalen zwarte peper
3 eetlepels bloem
olijfolie, om te frituren

SERVEREN MET
fijngehakte peterselie
schijfjes citroen


Maak de ponen schoon, maar laat de kleine levertjes zitten. Die zijn namelijk een echte delicatesse en dragen sterk bij aan die heerlijke rooksmaak van de vis. Meng de peterselie met 2 teentjes knoflook uit de knijper en vul daarmee de visjes (in elke vis 1 eetlepel). Je kunt de vulling goed door de kieuwen duwen als je een eetstokje gebruikt. Knijp de andere 2 tenen knoflook fijn en vermeng ze met lekker veel zout en peper en wrijf hiermee de vissen in.
Strooi wat bloem aan beide kanten van de vis en verwarm 5 centimeter olie in een braadpan. De olie is heet genoeg als hij begint te roken. Frituur de vis, maar niet met eer dan twee tegelijk. In 4 - 5 minuten zijn ze knapperig en gaar. Laat de visjes goed uitlekken en strooi er fijngehakte peterselie over. Serveer de vis met schijfjes citroen.

6 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : visgerecht

bron : Mezze : De kleine culinaire traktatie / Rosamond Man

Geen opmerkingen: