zaterdag 24 augustus 2019

Gevulde gans (Polen)

GEVULDE GANS

1 panklare gans van 4 kilogram
zout
gedroogde majoraan
1 takje verse majoraan
6 zoetzure appels, geschild en uitgeboord
¼ liter runderbouillon
1 eetlepel maïzena


Wrijf de gans van binnen en van buiten met zout en majoraan in. Vul de gans met de verse majoraan en de appels, naai de opening dicht met keukendraad. Leg de gans met de borst naar onderen op het ovenrooster. Zet onder in de op 220°C voorverwarmde oven een met wat water gevulde braadslede. Braad de gans in 2½ - 3 uur gaar en goudbruin. Keer de gans tijdens het braden elk uur om. Verdeel de gans in stukken en houd ze warm. Schenk het braadvocht uit de braadslede in een pan en breng het met de bouillon aan de kook. Voeg er wat zout, majoraan en 1 van de tot moes gekookte appels uit de gans aan toe. Leng de maïzena aan met wat water en bind hiermee de saus. Serveer de saus apart bij de gans.

6 personen

land : Polen
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee

Geen opmerkingen: