zaterdag 24 augustus 2019

Fenckel mit Käse überbacken (Zwitserland)

FENCKEL MIT KÄSE ÜBERBACKEN (GEGRATINEERDE VENKEL)

4 venkelknollen
5 deciliter water
1 theelepel zout
4 plakken Emmentaler


Was de venkelknollen, verwijder de stronk en steeltjes: houd wat mooi venkelgroen achter. Doe de venkelknollen samen met 5 deciliter water en het zout in een pan. Kook de venkelknollen in 25 minuten gaar. Haal de knollen uit het kooknat, laat ze goed uitlekken en zet de vier venkelknollen op een grillrooster. Leg over iedere venkelknol een plak kaas en laat deze in 5 minuten onder de grill smelten en iets bruinen. Bestrooi ze met wat venkelgroen.

4 personen

gebied : Zwitserland
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Een Culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: