zaterdag 24 augustus 2019

Eendenlever op oesterzwammen (Zwitserland)

EENDENLEVER OP OESTERZWAMMEN

sap van 1 citroen
1 eetlepel olijfolie
zout
zwarte peper uit de molen
200 gram grote oesterzwammen, schoongemaakt
200 gram eendenlever, in 4 plakken gesneden
2 eetlepels bloem
40 gram boter
1 eetlepel rode-wijnazijn
scheutje droge sherry


Roer in een kom het citroensap, de olijfolie en wat zout en peper door elkaar. Leg de oesterzwammen in deze marinade en laat ze zo 15 minuten liggen. Stoof de oesterzwammen 5 minuten in het vocht en houd ze warm op een schaal. Bestrooi de plakken eendenlever met wat zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de eendenlever aan beide kanten snel bruin. Haal de plakken eendenlever uit de pan en houd ze warm. Schenk wat overtollig vet uit de pan en roer de aanbaksels los met de wijnazijn en de sherry. Laat het mengsel even inkoken. leg de plakken eendenlever op de oesterzwammen en druppel er de saus over.

4 personen

gebied : Zwitserland
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee

Geen opmerkingen: