zaterdag 24 augustus 2019

Angú (Brazilië)

ANGÚ (RIJSTPUDDING)

Laat voor kokosmelk gelijke delen kokos en melk 30 minuten zachtjes trekken. Zeef de vloeistof en gebruik de melk direct.

krap ½ liter water
2½ deciliter kokosmelk
150 gram rijstebloem
1 theelepel zout


Roer de melk en kokosmelk door elkaar. Neem er ½ liter af en giet die in een steelpan. Breng aan de kook. Maak de rijstebloem aan met de overige (kokos)melk en zorg dat er geen klontjes in blijven. Voeg de aangemaakte rijstebloem toe aan de zacht kokende vloeistof, bij beetjes tegelijk en blijf constant roeren met een garde. Laat alles 5 minuten koken. Temper de warmtebron en laat de pudding nog 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe. Voeg nu zout toe. Dit gerecht wordt gewoonlijk in een omgespoelde puddingvorm gedaan, door en door gekoeld en gestort en koud geserveerd. Het kan echter ook warm worden gegeten als pap.

4- 6 personen

gebied : Brazilië
gerechtsoort : rijstgerecht

bron : De Zuid- en Midden Amerikaanse Keuken / Susan Bensusan

Geen opmerkingen: