donderdag 15 juni 2017

Syltede rødbeder (Denemarken)

SYLTEDE RØDBEDER (BIETEN IN HET ZUUR)

8 eetlepels witte azijn
8 eetlepels water
125 gram suiker
1 theelepel zout
een snufje vers gemalen zwarte peper
500 gram dun gesneden vers gekookte of geconserveerde bieten


Doe in een 1½ tot 2 liter roestvrijstalen of geëmailleerde pan de azijn, het water, de suiker, het zout en de peper, breng het aan de kook en laat het 2 minuten flink doorkoken. De intussen tot plakjes gesneden bieten in een glazen pot of een stenen of geëmailleerde kom doen. Giet de hete marinade erover en laat het geheel ongedekt afkoelen tot kamertemperatuur. Dek dan de kom af met een plastic deksel of iets anders en zet deze minstens 12 uur in de koelkast; iedere paar uur echter even roeren om de plakjes biet vochtig te houden.

4 personen

gebied : Denemarken
gerechtsoort : groentegerecht

bron : In de Scandinavische keuken / Dale Brown
Een reactie plaatsen