donderdag 15 juni 2017

Viskebab (Egypte)

VISKEBAB

700 gram schelvis, koolvis of zeeduivel, in blokjes gesneden
sap van 3 citroenen
6 laurierblaadjes
1 theelepel komijn
zout
versgemalen zwarte peper
3 tomaten, in vieren gesneden


Leg de blokjes vis in een kom. Bedek de vis met citroensap, laurierblaadjes, komijn, peper en zout. Dek de kom af en laat hem 1 uur in de koelkast staan. Maak spiesjes met de visblokjes, laurierblaadjes en tomatenpartjes. Wrijf ze in met olie. Leg ze onder de grill of op de barbecue tot de vis gaar is. Keer ze af en toe. Geef er rijst, een salade en taratorsaus bij.

4 - 6 personen

land : Egypte
gerechtsoort : visgerecht

bron : Het Midden-Oosten : De Arabische keukens / Jenny Ridgwell

Geen opmerkingen: