donderdag 15 juni 2017

Eend in kappertjessaus (Polen)

EEND IN KAPPERTJESSAUS

1 eend
1 teentje knoflook
zout
zwarte peper
50 gram boter
1/8 liter kippenbouillon
1 theelepel suiker
azijn
1 à 2 theelepels zetmeel
6 eetlepels kappertjes


De eend schoonmaken, wassen en droogdeppen. Het knoflook persen en de eend hiermee inwrijven. Daarna zout en zwarte peper toevoegen. Wegzetten.
In een zware braadpan olie verhitten, boter toevoegen en de eend in het vet rondom aanbraden. De kippenbouillon erover gieten en de eend in een gesloten pan 90 minuten smoren.
In een kleine pan suiker in wat water oplossen en laten inkoken totdat hij karameliseert. De pan van het vuur nemen, wat braadvocht en een scheutje azijn toevoegen en al roerend opkoken.
Zodra hij gaar is, de eend uit de pan halen en warm houden. Vet van het braadvocht afscheppen. Zetmeel in koud water oplossen en het braadvocht hiermee binden. De kappertjes toevoegen en de saus wat laten inkoken. De suikeroplossing erdoor roeren. De eend opdienen en met de saus begieten.

4 personen

land : Polen
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : http://www.student.kuleuven.ac.be/~m9612238/polen.htm#recep, via Lina [EUROPESErecepten]
Een reactie plaatsen