NASI GORENG MET PAKSOI
Paksoi is een koolsoort uit Azië, met een witte bladsteel en mooi groen blad. De groente is snel gaar, ideaal voor roerbakken.
300 gram langkorrelrijst
250 gram kleingesneden kalkoenfilet
3 eetlepels olie
1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook
½ zakje nasikruiden (geen boemboe)
½ rode paprika
Een kleine of halve krop paksoi
100 gram taugé
2 eetlepels (Japanse) sojasaus
De rijst volgens voorschrift koken en laten afkoelen. In een wok de kalkoenfilet in de olie onder omscheppen bruin bakken. De ui meebakken en de knoflook erboven uitpersen. De nasikruiden erover strooien. De paprika snipperen en meebakken. De paksoi schoonmaken, de dikke stronk eruit snijden en blad en stelen in repen snijden. In de wok scheppen en laten slinken. De rijst erdoor scheppen en het gerecht onder omscheppen laten kleuren. Tot slot de taugé erdoor scheppen, evenals de sojasaus. Met sambal en kroepoek serveren. In plaats van paksoi kunt u ook spitskool of savooienkool gebruiken, deze hebben echter een andere smaak.
4 personen
gebied : Azië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : M. Welman [De-Heksenketel]
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten