donderdag 15 juni 2017

Oranje-salade

ORANJE-SALADE

1 kleine winterwortel
2 grote handsinaasappels
2 à 3 stengels bleekselderij
1 (rode, Spaanse) ui
100 gram rozijnen

DRESSING
olie
sinaasappelsap
zout
cayennepeper


De wortel raspen; sinaasappels dik schillen en de partjes lossnijden van de velletjes. Doe dit boven een kom, zodat het uitlopende sinaasappelsap wordt opgevangen. Van een bleekselderij zo mogelijk de binnenste stengels nemen (die zijn het zachtst voor een salade) en overdwars in kleine stukjes snijden. Rozijnen weken in het opgevangen sinaasappelsap. De ui in dunne ringen snijden (een rode ui is wat zoeter).
Geraspte wortel, sinaasappelpartjes, bleekselderijstukjes, ui-ringen en rozijnen door elkaar mengen. Een dressing maken van het overgebleven sinaasappelsap met olie, zout en een snufje cayennepeper en over de salade schenken. Enige tijd laten intrekken.
Deze salade doet het goed bij een kipgerecht.

4 personen

gerechtsoort : salade

bron : NRC
Een reactie plaatsen