donderdag 15 juni 2017

Spitskool-wortelsalade met mosterdsaus

SPITSKOOL-WORTELSALADE MET MOSTERDSAUS

½ spitskool (350 gram)
200 gram wortelen
2 eetlepels citroensap
zout
5 eetlepels mosterdsaus (flesje)
3 eetlepels sladressing zonder olie


Van kool lelijk blad verwijderen. Stronk verwijderen. Kool in dunne reepjes snijden. Wortelen schrappen en wassen. In dunne reepjes snijden. In schaal spitskool en wortel doen. Besprenkelen met citroensap en bestrooien met snufje zout. Door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kommetje mosterdsaus n sladressing doen. Tot sausje kloppen.
Salade nogmaals door elkaar scheppen. Mosterdsausje apart opdienen.

4 personen

voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 1 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Tip

Geen opmerkingen: