donderdag 15 juni 2017

Ratatouille Avignonnaise (Avignon, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk)

RATATOUILLE AVIGNONNAISE (RATATOUILLE VAN AUBERGINE EN TOMAAT UIT AVIGNON)

In Avignon maken ze hun ratatouille iets anders dan elders - er worden alleen aubergines en tomaten in gelijke hoeveelheden gebruikt en het gerecht wordt tot slot in de hete oven gezet.

500 gram aubergines, geschild
500 gram tomaten, gepeld en in vieren gesneden
olijfolie
1 teentje knoflook, gehakt
zout
versgemalen zwarte peper
2 ansjovisfilets
1 eetlepel bloem
1 eetlepel melk
handvol paneermeel


Snijd de aubergines in de lengte in plakken. Als de plakken aubergine gebakken zijn, giet dan, indien nodig, nog wat olie in de pan en voeg de tomaten toe met de knoflook, zout en peper. Doe de aubergines ook weer in de pan, roer om en bak zachtjes tot alles gaar is. Verwarm de oven voor op stand 6 of 200°C. Doe intussen de ansjovisfilets in en steelpannetje met 2 eetlepels olijfolie. Strooi de bloem erover, roer goed en voeg dan de melk toe. Roer dit mengsel door de groenten en doe dit alles in een gratineerschaal. Strooi het broodkruim over het gerecht, besprenkel dit met olie en zet het 10 - 15 minuten in de oven om een bruin korstje te krijgen.

4 personen

land : Frankrijk (Avignon, Provence-Alpes-Côte d'Azur)
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De eerlijke Frans keuken : uit de Provence en Languedoc / Jenny Baker

Geen opmerkingen: