woensdag 14 juni 2017

Soupe verte de poisson (Afrika)

SOUPE VERTE DE POISSON (GROENE VISSOEP)

BOUILLON
1 ½ pond koppen en graten van zeevis en garnalenschillen
1 ui, bestoken met 4 kruidnagels
1 laurierblad
2 takken selderiegroen
groen van 1 prei
zout
peper
1 ½ liter water

VULLING
1 ½ eetlepel slaolie
1 kop grofgesneden ui
1 groene Spaanse peper, ontpit, klein gesneden
1 kleine courgette, ongeschild, in dobbelstenen
1 eetlepel Madras kerrie
2 middelgrote groene paprika’s, grofgesneden
1 theelepel witte wijnazijn
½ theelepel suiker
½ theelepel zout
2 kleine aardappels, geschild, in dobbelstenen
2 ½ ons schelvisfilets, in stukken gesneden
2 verse muntblaadjes, gehakt


Verzamel de ingrediënten voor de bouillon, behalve het water, in een soeppot. Sluit de pot en laat het op middelgroot vuur een paar minuten aanzweten, de pot af en toe omschuddend. Voeg dan het water toe en breng het op flink vuur aan de kook. Verlaag het vuur, zet het deksel scheef op de pot en trek 30 minuten. Giet de visbouillon door een fijne zeef in een kom en druk wat er in de zeef achterblijft goed uit.
Maak voor de vulling de olie heet in de schoongeveegde soeppot en fruit ui, Spaanse peper en courgette, al roerend, 5 minuten op middelgroot vuur, zonder ze te kleuren. Roer de kerrie en de groene paprika’s erbij en fruit nog een paar minuten. Giet nu 1 liter van de visbouillon erbij met de azijn, suiker, het zout en de aardappelblokjes en breng het aan de kook. Draai dan het vuur laag en sudder zachtjes 15 minuten met het deksel schuin op de pot. Doe de stukken vis erbij en sudder nog 5 minuten. Proef en kruid zonodig bij. Geef de soep in warme witte kommen, bovenop versierd met de gehakte munt.

4 personen

gebied : Afrika
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Gerechten uit Noord- & Centraal-Afrika / Hugh Jans

Geen opmerkingen: