woensdag 14 juni 2017

Frutas en Almibar de Vino (Argentinië)

FRUTAS EN ALMIBAR DE VINO (VRUCHTEN IN WIJNSIROOP)

2½ deciliter rode of witte wijn
50 gram suiker
1 kaneelstokjes of een mespuntje geraspte nootmuskaat
1 kruidnagel
4 stevige perziken (peren, abrikozen, kweeperen enzovoorts)


Breng de wijn met de suiker en de specerijen aan de kook en laat hem 5 minuten doorkoken op een matig vuur. Ontvel de perziken en snijd het vruchtvlees in schijfjes. Pocheer ze 3 minuten in de wijnsiroop en doe ze in een glazen schaal. Kook de wijnsiroop eventueel iets in, giet hem over de perziken en dien warm of koud op.
Variatie: bereid de perziken zoals boven is beschreven. Doe in elk van de vier coupeschaaltjes een plakje cake en giet een deel van de siroop hierover. Verdeel de perzikschijfjes over de cake en dien direct op.

4 personen

gebied : Argentinië
gerechtsoort : nagerecht

bron : De Argentijnse keuken / Jan Morgan
Een reactie plaatsen