MELAO À MODA DE BRAGANÇA (MELOEN MET WITTE WIJN)
2 kleine meloenen
4 eetlepels kersenlikeur
2 eetlepels cognac
½ fles (3,5 deciliter) mousserende witte wijn, gekoeld
Halveer de meloenen en verwijder het vocht en de zaadjes. Boor met behulp van een appelboor balletjes uit het vruchtvlees. Doe ze in een kom. Schep met een lepel het resterende vruchtvlees uit de schillen en plaats de schoongemaakte schillen in het diepvriesvak van de koelkast. Vermeng de likeur met de cognac. Schenk dit over de meloenballetjes en plaats de kom in de koelkast. Verdeel vlak voor het opdienen de meloenballetjes over de diepgevroren meloenhelften. Schenk er daarna een scheut mousserende wijn op.
4 personen
voedingswaarde : 195 kcal p.p.
bereidingstijd : 75 minuten
gebied : Portugal
gerechtsoort : nagerecht
bron : Over de Grens (Lekker koken thuis) / Reader’s Digest
woensdag 14 juni 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten