woensdag 14 juni 2017

Baskische schelvis (Baskenland, Spanje)

BASKISCHE SCHELVIS

4 moten schelvis
80 gram boter
3 uien
3 rode paprika's
6 tomaten
zout
peper
2 teentjes knoflook
1 bouquet garni
1 dl droge witte wijn
1 bosje peterselie


Plicheer en ontpit de tomaten. Hak ze fijn. Schil de uien en snijd ze in julienne. Was de paprika's, snijd ze doormidden, verwijder pitjes en zaadlijsten en snijd ze in julienne. Was de peterselie en hak ze klein. Schil de knoflook en pers die fijn. Smelt de boter in een pan en laat ze heet worden. Bestrooi de moten vis met peper en zout, haal ze door de bloem en sauteer ze aan alle kanten bruin. Haal ze uit de boter en houd ze apart. Doe nu de uien in de boter en laat op zacht vuur zweten met de deksel op de pan. Als ze glazig zijn, voegen we de paprika's toe, laten deze zachtjes zweten en voegen de tomaat erbij, de knoflook en het bouquet garni. Besprenkel de zaak met de witte wijn, geef er zout en peper bij en laat op zacht vuur 40 minuten zachtjes smoren. Voeg dan de vis bij de groenten en laat nog 10 minuten smoren. Leg dan de vis op een voorverwarmde schotel, houd deze warm en reduceer op hoog vuur het groentemengsel totdat het vocht voor de helft verdampt is. Haal het bouquet garni eruit. Schenk de nu ontstane saus over de vis, geef er gehakte peterselie over en serveer onmiddellijk.

4 personen

land : Spanje (Baskenland)
gerechtsoort : visgerecht

bron : Nynke van der Kooi [Smulpaap]

Geen opmerkingen: