woensdag 14 juni 2017

In karnemelk gepocheerde visfilet

IN KARNEMELK GEPOCHEERDE VISFILET

Deze week presenteren we in karnemelk gepocheerde visfilet, bekleed met een sneetje hesp en kaas en geserveerd met aardappelen. Een stevig visgerecht dat u met eender welke visfilet kan klaarmaken. U kunt de aardappelen ook garen in de microgolfoven: de aardappelschil inkerven, microgolfoven op de hoogste stand plaatsen en reken op 6 minuten garen per 500 gram aardappelen. De presentatie van het gerecht kan u downloaden op www.vis.vlam.be.

800 gram visfilets naar keuze (leng, koolvis, pollak, wijting ...)
2 sneden gekookte hesp
2 sneden kaas
1 kilogram charlotte aardappelen
½ liter karnemelk
4 deciliter mosterdvinaigrette
peper en zout


De charlotte aardappelen gaar koken in de pel, in ronde schijfjes snijden en over de borden verdelen. De visfilets kruiden met peper en zout en zachtjes pocheren in de karnemelk. Nadien de visfilets bedekken met een dun sneetje gekookte hesp en een sneetje kaas. De beklede visfilet boven op de lauwe aardappelschijfjes leggen en onder de hete grill zetten tot de kaas smelt. De vinaigrette op het bord lepelen en afwerken met bieslook.

4 personen

gerechtsoort : visgerecht

bron : Luk Huysmans, via Sabine Heytens [Smulpaap]

Geen opmerkingen: