woensdag 14 juni 2017

Mango-vijgenchutney

MANGO-VIJGENCHUTNEY

3 mango’s (à 350 gram)
100 gram gedroogde vijgen
2½ eetlepel citroensap
½ flesje chilisaus (à 250 milliliter)
mespunt sambal oelek
mespunt kruidnagelpoeder
2 theelepels kaneel
150 gram bruine basterdsuiker
zout


Mango’s schillen en rond pit in plakken snijden. Vruchtvlees in kleinere stukken snijden. In zeef vijgen wassen. Steeltjes verwijderen. In stukjes snijden. In pan doen: helft van mango, vijgen, citroensap, chilisaus, sambal, kruidnagelpoeder, kaneel, basterdsuiker en 1½ deciliter water. Al roerende tegen de kook aanbrengen. Met deksel op pan 1¼ uur tegen de kook houden. Af en toe roeren. Intussen 2 jampotjes à 3½ deciliter met deksels goed wassen met heet sodawater. Met heet water goed naspoelen. Op theedoek potjes omgekeerd laten uitdruipen. Andere helft van mango door chutney scheppen. Chutney op smaak brengen met zout en suiker. Met juslepel potjes tot aan rand vullen met warme chutney. Afsluiten met deksel. Potjes omgekeerd laten afkoelen. Etiket met naam van chutney, datum en bewaartijd van 3 maanden erop plakken.
Bewaren: koel en donker in kast of koelkast. Na opening chutney in koelkast bewaren.

8 personen

voedingswaarde : 35 kcal per eetlepel
bereidingstijd : 1½ uur

gerechtsoort : inmaak

bron : Tip februari 1989

Geen opmerkingen: