woensdag 14 juni 2017

Marokkans gebakken vis (Marokko)

MAROKKAANS GEBAKKEN VIS

4 moten schelvis of andere vis van 200 gram
4 eetlepels bloem
4 eetlepels paneermeel
olie

MARINADE
2 tenen knoflook
sap van 1 citroen
2 eetlepels fijngeknipte verse koriander
2 eetlepels fijngeknipte peterselie
1 volle theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel zout
1 mespunt sambal
2 eetlepels olie


Maak eerst de marinade. Pel en snipper de knoflook en roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg de vis erin. Marineer de vis 1 uur of langer en keer de moten af en toe. Verhit een laagje olie in de koekenpan. Meng de bloem met het paneermeel en wentel de vis erdoor. Bak de vis in de olie op halfhoog vuur aan beide kant lichtbruin. Laat de moten even uitlekken op keukenpapier.
Tip: Lekker met een tomaten/komkommersalade en een aardappelomelet.

4 personen

land : Marokko
gerechtsoort : visgerecht

bron : Carla [Essie’s receptenhoek]

Geen opmerkingen: