woensdag 14 juni 2017

Gebakken wijtingfilet met mosterdsaus

GEBAKKEN WIJTINGFILET MET MOSTERDSAUS

2 citroenen
½ ui
100 gram margarine
2 theelepels kurkuma (koenjit)
75 gram bloem
1 ½ eetlepel Dijonmosterd
2 deciliter melk
zout
peper
4 wijtingfilets à 100 gram
1 ei
6 eetlepels paneermeel
½ deciliter koffieroom
1 eetlepel kappertjes


1 Citroen goed wassen. In dunne plakjes snijden. 1 Citroen uitpersen. Ui pellen en fijn snipperen. In steelpan 25 gram margarine smelten. Ui en kurkuma toevoegen en 3 minuten zachtjes bakken. 30 Gram bloem en mosterd erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Met deksel op pan 5 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren. Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels citroensap. Saus boven andere pan door zeef wrijven.
Met keukenpapier vis droogdeppen. Inwrijven met zout en peper. Besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. 10 Minuten laten intrekken. Intussen in diep bord rest van bloem strooien. In ander diep bord ei met 1 eetlepel koud water losroeren. In derde diepe bord paneermeel strooien. Vis achtereenvolgens eerst door bloem wentelen. Overtollig bloem eraf schudden. Dan door ei halen en tenslotte door paneermeel wentelen. In grote koekenpan rest van margarine verhitten. Vis in 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Halverwege voorzichtig keren. Intussen al roerende saus tegen de kook aan brengen. Koffieroom en helft van kappertjes erdoor roeren. Helft van saus in schaal schenken. Helft van plakjes citroen erover verdelen. Vis erop leggen. Rest van saus en plakjes citroen erover verdelen. Rest van kappertjes erover strooien.
Lekker met rijst en prei.

4 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip maart 1989

Geen opmerkingen: