VARKENSLAPJE MET TOMAAT EN BACON
2 hamlapjes à 100 gram
zout
peper
3 eetlepels kruidenboter
25 gram gesneden bacon
1 tomaat
6 sprietjes bieslook
Vlees inwrijven met zout en peper. In een braadpan 2 eetlepels kruidenboter verhitten. Vlees op een hoog vuur in 5 minuten goudbruin bakken. Met het deksel schuin op de pan in nog 15 minuten gaar bakken. Af en toe keren. Intussen bacon in reepjes knippen. In een koekenpan de rest van de kruidenboter verhitten. Bacon in 3 minuten bakken. Tomaat wassen. In 4 gelijke plakjes snijden. In het baconvet de plakjes tomaat 1 minuut zachtjes bakken. Vlees op een schaal leggen. Plakjes tomaat dakpansgewijs erop leggen. Bacon erover strooien. Bieslook erboven fijnknippen. Aan achtergebleven bakvet ½ deciliter water toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. Jus overdoen in sauskom. Lekker met (lint)macaroni en prei.
2 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande januari 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten