LAUWE AARDAPPELSALADE MET KATENSPEK EN DRUIVEN
150 gram gesneden katenspek
350 gram krielaardappeltjes, gekookt
zout
100 gram blauwe druiven
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel azijn
2 theelepels mosterd
versgemalen peper
10 sprietjes bieslook
Spek in kleine stukjes snijden. In koekenpan 10 minuten zachtjes bakken. Intussen in pan met weinig water en zout, aardappeltjes in 1 minuut heet laten worden. Afgieten. Intussen druiven afspoelen en van trosje halen. Halveren en pitjes verwijderen. In kommetje doen: mayonaise, azijn, mosterd en peper. Tot sausje roeren. In schaal doen: aardappel, druiven en spek. Over 2 borden verdelen. Sausje op smaak brengen met zout en peper. Lekker met komkommer-tomatensalade.
2 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip september 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten