maandag 1 mei 2017

Varkenslapje met cornflakes

VARKENSLAPJE MET CORNFLAKES

8 eetlepels cornflakes
2 eetlepels bloem
½ citroen
3 eetlepels hot ketchup
1 bekertje crème fraîche
2 theelepels groene peperkorrels (potje)
1 ei
4 magere varkenslapjes à 100 gram
zout
peper
75 gram boter of margarine
2 takjes peterselie


In plastic zak cornflakes doen. Op aanrecht leggen. Met deegroller cornflakes tot kruimels rollen. In diep bord doen. In ander diep bord bloem strooien. Citroen uitpersen. In kommetje doen: citroensap, 2 eetlepels ketchup, crème fraîche en peperkorrels. Tot sausje roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In derde diep bord ei losroeren. Vlees inwrijven met zout en peper. Bestrijken met 1 eetlepel ketchup. Vlees door bloem wentelen. Overtollig bloem eraf schudden. Dan door ei halen. Dan door cornflakes wentelen. In koekenpan boter verhitten. Vlees in 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Af en toe keren. Op 4 borden leggen. Sausje doorroeren. Naast vlees scheppen. Garneren met peterselie.

4 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip augustus 1988
Een reactie plaatsen