maandag 1 mei 2017

Varkenshaasje met maderasaus

VARKENSHAASJE MET MADERASAUS

¼ liter blik hele champignons
2 varkenshaasjes à 250 gram
zout
peper
3 eetlepels boter of margarine
2 zakjes jachtsaus
¼ liter melk
2 deciliter koffieroom
½ deciliter madera


Champignons afgieten. Vlees in 1 centimeter dikke plakken snijden. Bestrooien met zout en peper.
In braadpan boter verhitten. Vlees in 5 minuten rondom bruin en gaar bakken. Intussen schaal voorverwarmen. In steelpan jachtsaus maken met melk en koffieroom volgens gebruiksaanwijzing. Madera en champignons toevoegen en meewarmen. Vlees op warme schaal leggen. Saus erover verdelen.
Lekker met kropsla.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip april 1982

Geen opmerkingen: