maandag 1 mei 2017

Varkensvlees met atjar tjampoer

VARKENSVLEES MET ATJAR TJAMPOER

400 gram varkenspoelet
zout
peper
2 theelepels kerriepoeder
3 eetlepels boter of margarine
1 ui
100 gram gesneden ham
1 teentje knoflook
4 eetlepels atjar tjampoer
3 eetlepels santen
1 eetlepel ketjap


Alle ingrediënten klaarzetten. Poulet bestrooien met zout, peper en kerriepoeder. Door elkaar mengen. In braadpan boter verhitten. Poelet in 5 minuten rondom bruinbakken. Ui pellen en snipperen. Ham in stukjes snijden. Aan poelet ui toevoegen. 3 Minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ham toevoegen en 1 minuut meebakken. Aan poelet toevoegen: atjar tjampoer, santen en ketjap. Met deksel op pan santen in 4 minuten laten smelten. Poelet op smaak brengen met zout, peper en kerriepoeder.
Groentetip: ijsbergsla

4 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 18 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip april 1982

Geen opmerkingen: