maandag 1 mei 2017

Sha Kuo Ssu Tzu T'ou (Peking, China)

SHA KUO SSU TZU T’OU (GEHAKTBALLEN MET SPINAZIE)

500 gram varkensgehakt
1 ui
stukje verse gemberwortel
zout
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels sherry
1 eetlepel maïzena
4 eetlepels zonnebloemolie
500 gram spinazie


Maak het gehakt aan met gesnipperde ui, ragfijn gesnipperde gemberwortel, zout naar smaak, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sherry en de maïzena. Kneed er 4 stevige ballen van. Bak de ballen in olie aan alle kanten gelijkmatig lichtbruin, in hoogstens 10 minuten. Neem ze uit de olie, leg ze in een pan en voeg de rest van de sojasaus en sherry en 1 deciliter heet water toe. Laat ze zo een kwartier sudderen. Laat de olie weer goed heet worden en bak hierin de spinazieblaadjes gedurende 3 minuten boven hoog vuur. Leg ze vervolgens in een vuurvaste schaal en de gehaktballen erop, voeg wat van het stoofvocht toe en zet de schaal nog een kwartiertje in een hete oven.

4 personen

gebied : Peking, China
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson

Geen opmerkingen: