maandag 1 mei 2017

Varkenshaas in ananassaus

VARKENSHAAS IN ANANASSAUS

2 varkenshaasjes à 250 gram
½ citroen
zout
peper
2 theelepels kerriepoeder
4 eetlepels boter
¼ liter blik ananasstukjes
4 eetlepels doperwten (blik)
4 eetlepels maïs (blik)
1 eetlepel ketjap manis
½ eetlepel maïzena


Vlees in plakjes van 1 centimeter snijden. Citroen uitpersen.
Vlees bestrooien met zout, peper en kerriepoeder. In braadpan boter verhitten. Vlees in 5 minuten rondom bruinbakken. Toevoegen: citroensap, ananas met sap, doperwten, maïs en ketjap. 2 Minuten meewarmen. In kommetje maïzena met 1 eetlepel koud water tot glad papje roeren. Al roerende aan vleesmengsel toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden saus. Groentetip: paprikasalade.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip mei 1982

Geen opmerkingen: