maandag 1 mei 2017

Omelet met niertjes

OMELET MET NIERTJES

1 varkensniertje
zout
peper
1 ui
50 gram ontbijtspek
3 eetlepels boter of margarine
1 teentje knoflook
3 eieren
worcestershiresaus
½ eetlepel mosterd
1 takje peterselie

Alle ingrediënten klaarzetten. Niertje afspoelen. In pan niertje met 1 liter koud water tegen de kook aanbrengen. Met scherp mesje witte deeltjes uit niertje wegsnijden. In stukjes snijden. Bestrooien met zout en peper. Ui pellen en snipperen. Spek in stukjes snijden. Schaal voorverwarmen. In braadpan 2 eetlepels boter smelten. Ui en spek 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Aan uimengsel nier toevoegen. In 10 minuten rondom zachtjes bruin en gaarbakken. In kom eieren loskloppen met 1½ eetlepel water, zout, peper en enkele druppels worcestershiresaus. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Eimengsel erin schenken en over panbodem laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot bovenkant droog is. Op warme schaal laten glijden. Aan nier mosterd toevoegen en erdoor scheppen. Op omelet scheppen. Dubbelklappen en halveren.
Peterselie erboven fijnknippen.
Groentetip: gemengde groente met appel.

2 personen

voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip januari 1982

Geen opmerkingen: