zaterdag 22 april 2017

Peren uit de oven met citroen, laurier & Marsala

PEREN UIT DE OVEN MET CITROEN, LAURIER & MARSALA

6 dikke, net rijpe peren (liefst Williams)
600 milliliter Marsala
sap van 1 onbehandelde citroen
schil van ½ onbehandelde citroen, in brede repen
6 laurierbladeren
125 gram lichtbruine basterdsuiker


Verhit de oven tot 190°C. Halveer de peren in de lengte. Leg ze met de snijkant omhoog naast elkaar in een ondiepe ovenschaal. De schaal moet daar net groot genoeg voor zijn, want als er te veel ruimte is, verdampt de Marsala alleen maar. Ik laat de schil en het klokhuis gewoon zitten. Eventuele steeltjes trouwens ook. Overgiet ze met de Marsala, het citroensap en 100 milliliter water. Steek de citroenschil onder de peren en doe er de laurier bij. Strooi 100 gram suiker op en rond de peren. Zet ze 40 - 45 minuten in de oven; ze moeten zacht zijn en aan de randen gaan rimpelen. Bedruip ze af en toe met het vocht uit de schaal. Voeg tegen het eind van de oventijd de resterende 25 gram suiker toe. De saus rond de peren moet zoet, glanzen en bruin zijn, maar als hij te dik is, doe je er nog wat water bij. Leg de peren in een kom of houd ze in de ovenschaal.
Serveer er crème fraîche en eventueel hazelnoten of amandelkoekjes bij.

6 personen

gerechtsoort : nagerecht

bron : Simpel: Makkelijk eten, groots van smaak / Diana Henry

Geen opmerkingen: