dinsdag 3 januari 2017

Bloemkool met pittige tomatensaus

BLOEMKOOL MET PITTIGE TOMATENSAUS

1 bloemkool
1 ui
1 rode Spaanse peper
1 groene Spaanse peper
25 gram boter of margarine
1½ theelepel chilipoeder
1 teentje knoflook
25 gram bloem
2½ deciliter tomatensap
3 bolletjes gember
3 eetlepels gembersiroop


Bloemkool schoonmaken. Ui pellen en fijn snipperen. Spaanse pepers halveren en de zaadjes verwijderen. Spaanse pepers in flinterdunne reepjes snijden.
In een pan met ruim water bloemkool in 15 minuten gaarkoken. Intussen in een braadpan de boter verhitten. Ui en Spaanse peper 3 minuten zachtjes bakken. Chilipoeder erdoor roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Nog 1 minuut zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende het tomatensap toevoegen. Blijven roeren tot een gebonden saus ontstaat. Gember fijnsnijden. Gemberstukjes en gembersiroop door de saus roeren. Eventueel op smaak brengen met een beetje chilipoeder. Bloemkool afgieten en in een schaal doen. Helft van saus erover schenken. Rest van saus overdoen in sauskom en apart erbij geven.

4 personen

voedingswaarde : 180 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Allerhande januari 1988

Geen opmerkingen: