dinsdag 3 januari 2017

Ohridska Jegulija Pecena na Pepelu (Ohrid, Macedonië)

OHRIDSKA JEGULIJA PECENA NA PEPELU (PALING UIT OHRID, IN DE AS GEROOSTERD)

2 kilogram verse paling
zout
2 eetlepels citroensap
2 deciliter witte wijn
200 gram uien
4 verse pepertjes


Maak de paling schoon, of vraag of de visboer dat wil doen. Spoel hem af onder de stromende kraan en snijd hem in stukken. Dep de vis droog, wrijf hem in met zout en besprenkel hem met citroensap. Giet de wijn er overheen en laat de vis een kwartiertje rusten. Verpak hem daarna in een stuk sterk aluminiumfolie. Desgewenst kunt u ook meerdere pakketjes maken. Leg de pakketjes in de hete as van een al bijna uitgebrand houtskoolvuurtje en dek ze toe met as. Laat de vis een à twee uur liggen, afhankelijk van de hitte van de as. Neem hem dan uit het vuur en schik de stukjes paling op een voorverwarmde schaal. Overgiet ze met het stoofvocht. Garneer ze met gesnipperde ui en de pepertjes.

4 personen

land : Macedonië
gerechtsoort : visgerecht

bron :De Joegoslavische keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: