dinsdag 3 januari 2017

Italiaanse vissoep (Italië)

ITALIAANSE VISSOEP

Alle heerlijke smaken uit de Italiaanse keuken verenigd in een gerecht.

2 - 3 eetlepels olijfolie
1 rode ui, fijngesneden
1 prei in dunne ringen
1 venkelknol in dunne reepjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
4 grote tomaten, ontveld en in partjes
1 theelepel gedroogde oregano
1 deciliter droge witte wijn
10 draadjes saffraan
½ theelepel venkelzaad, gekneusd
750 gram visfilets (tong, zeewolf en rode mul) in grote stukken
8 grote rauwe garnalen (eventueel gepeld)
zout
peper
2 eetlepels kleine basilicumblaadjes
2 - 3 eetlepels fijngesneden platte peterselie
ciabatta


Verhit de olie in een ruime pan en bak hiervoor de ui, prei venkel, knoflook en chilipeper in 5 minuten voeg de tomaten oregano en witte wijn toe en laat het mengsel 5 minuten zachtjes sudderen. Schenk dan 1 liter kokend water in de pan en voeg de saffraan toe en venkelzaad. Breng alles weer aan de kook en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg de stukken visfilets toe en gaar deze in 3 minuten tegen de kook aan. Voeg dan de garnalen toe en verwarm de soep nog 4 - 5 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper en strooi de basilicum en peterselie erover.
Serveertip: Serveer met plakken geroosterde ciabatta, besprenkeld met olijfolie.

4 personen

bereidingstijd : 30 minuten

land : Italië
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Ellen Rijghard [De-Heksenketel]

Geen opmerkingen: